Hakkımızda

Ebelik Bölümü, 1996 yılında Çanakkale Sağlık Yüksekokulu'nun kurulmasıyla eğitime başlamıştır. 1996-2011 yılları arasında şehir merkezindeki eski binasında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden okulumuz, 2011 yılından itibaren Terzioğlu yerleşkesindeki yeni binasında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Ebelik Bölümümüz; güncel mesleki bilgi ve becerilere, etik kod ve değerlere sahip olan ve bu etik değerleri sahiplenen ebeler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümde; Uluslararası ilişkiler çerçevesinde, Litvanya'ya 1 öğrenci değişim programı ile gönderilmiştir. Ayrıca Farabi Değişim Programı çerçevesinde ülkemizdeki birçok üniversite ile öğrenci değişimi yapılmıştır. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin Ulusal ve Uluslararası çeşitli bilimsel aktivitelere, öğrenci kongrelerine katılmaları konusunda destek olunmakta, öğrencilerimiz akademik başarılarını bu platformlarda da ödül alarak göstermektedirler.