Dış Paydaş Toplantısı

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ile yapılan Dış Paydaş Toplantısı, 04.03.2024 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından gerçekleştirilmiştir. Toplantıda, mesleki ders uygulamalarının düzenlenmesi için önemli konular ele alınmıştır. Bu konular arasında, uygun olan servis ve birimlerin belirlenmesi, uygulama alanlarındaki öğrenci sayıları, ders uygulamalarının amaç ve öğrenme çıktılarına uygun olarak gerçekleştirilmesi gibi hususlar öne çıkmıştır. Ayrıca, klinik rehber hemşire ve ebe talebi de değerlendirilmiştir. Toplantıda, hastane yönetimine mesleki uygulamalara yönelik verdikleri destek ve katkılardan dolayı teşekkür edilmiştir. Ayrıca, düzenli toplantılarla işbirliğinin devam ettirilmesi kararı alınmıştır. Bu tür işbirlikleri, hem öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmesi hem de sağlık kurumlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli personel yetiştirilmesi açısından son derece önemli olduğu vurgulanmıştır. Bu çerçevede, yapılan toplantının verimli geçtiği ve işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik önemli adımların atıldığı belirtilmiştir.